- מדוע אנחנו זקוקים בכלל לחוות דעת רפואית כאשר חווינו רשלנות?
חוות דעת רפואית חיונית כדי לזהות האם התקיימה רשלנות רפואית הקשורה בסטייה מסטנדרט הרפואי המתבקש שניתן למטופל ואו אם קיים קשר סיבתי בין הרשלנות לבין הנזקים שנותרו למטופל. הרופא שמטפל בתיק הרשלנות מחוייב לעיין בתיעוד הרפואי המלא וכל חומר נוסף של המטופל ולזהות האם הייתה התרשלות בטיפול. - מהי העלות של חוות דעת רפואית?
עלות של חוות דעת רפואית משתנה בין תחום לתחום ובין מומחה למומחה, העלויות נעות בין 3,000 ₪ לבין 30,000 - מדוע כל כך קשה להשיג מומחה שיכתוב חוות דעת ברשלנות רפואית?
כמו בכל תחום גם בתחום הרפואה קיים הסכם כבוד לא כתוב על קשר קולגיאלי בין רופאים לבין הקולגות שלהן ועל כן עו"ד רבים נתקלים בקשיים בהגשת תביעות רשלנות עקב חוסר הרצון של מומחים לסייע בכתיבת חוות דעת שתתמוך בגרסת המטופל כי אכן בוצעה רשלנות רפואית. ככל והרופא יהיה בכיר יותר ובעל מעמד יגבר גם הקושי במציאת מומחה מתאים לשם כתיבת חו"ד. - האם כשאני תובע את הרופא שגרם לי רשלנות הוא אמור לשלם לי פיצויים?
כל רופא המספק שירותי רפואה מחויב על פי חוק להיות מכוסה ע"י פוליסת אחריות מקצועית, כך שגם אם תבעתם את הרופא או את בית החולים מי שאמור לכסות את התביעה הינה חברת הביטוח שמבטחת את אותו הרופא. - איך אני יודע אם יש לי "קייס"?
לא ניתן לדעת אם יש קייס גם לא לאחר שהתיק נבדק ע" 2 גורמים מקצועיים – עורך הדין – שמלווה את התיק בודק את התיק מבחינה משפטית | רופא מומחה – עדיף ואף מומלץ שמי שיבדוק את התיק יהיה רופא מומחה בעל סמכה שלמד ומכיר את התחום ויכול להעיד בו שהטיפול שניתן לא בוצע כהלכה. - מתי חלה התיישנות בתיק רשלנות רפואית?
אדם בוגר – עד 7 שנים , במקרים חריגים ניתן לטעון כי מועד גילוי הנזק היה מאוחר ועל כן ישנם מקרים בהם תתקבל הטענה.
ילד – יכול לתבוע מגיל הבגרות זאת אומרת גיל 18 עד גיל 25. - אם הוכחנו שהרופא לא נהג כפי הרופא הסביר צריך לנהוג ולא נותר לי כל נזק האם עדיין אני יכול לתבוע?
לא יתקבל פיצוי אם לא נותר נזק, במקרים מסויימים מתקבל פיצוי בגין כאב וסבל. - איזה חומר אני צריך לשלוח?
יש לשלוח את כל התיק אלינו לבדיקה ובעת שליחת החומר לשלוח כל מסמך המצוי בידייך בכדי שנוכל לבחון את התיק ביעילות, חשוב להבהיר חומר שיוסתר ולא יועבר אלינו יתגלה בלי בעיה ע"י חברת הביטוח שכן אתם צריכים לחתום על טופס "ויתור סודיות רפואית" ולכן חשוב שניתן לכם ייעוץ מלא ונכון בתיק. - אם רופא נתן לי טיפול ולא התייחס למצב רפואי קודם שלי והטיפול גרם לי לנזק האם זוהי רשלנות?
חד משמעית כן! רופא צריך לייעץ ולטפל במטופל תחת התייחסות מתמדת למצב רפואי קודם. לדוגמא: אם אדם מגיע עם כאבי גרון והוא זקוק לאנטיביוטיקה עקב דלקת הרופא מחוייב לתת התייחסות למצב רפואי קודם איזה אנטיביוטיקה יכולה להתאים למטופל או לא והאם ישנם רגישויות קודמות לתרופות. - איך אני בוחר את העו"ד שמתאים לטפל בתיק שלי?
המלצתינו תמיד היא לבחור עו"ד שמנוסה בתחום ועוסק בתחום הספציפי שאתה נדרש לקבל בו שירות.לא כל עו"ד שעוסק בנזיקין עוסק ברשלנות רפואית לדוגמא.
ישנם עו"ד שמתמחים בנזיקין עם התמחויות ספציפיות בתאונות עבודה, נזקי רכוש, נזקי גוף, רשלנות רפואית אך לא תמיד יהיה זה עו"ד 1 שיטפל בכל התחומים, ישנה חשיבות מכרעת לבחירת עו"ד בתיק שלך.